Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Održan skup radnika

Kao i svake godine, pa tako i ove  u Brodotrogir-u d.d. se održao skup radnika na kojem su predsjednik Uprave g. Nenad Končar i član Uprave g. Mateo Tramontana  informirali radnike   o financijskom i organizacijskom stanju u tvrtki . Prema riječima  g. Tramontane, člana Uprave, situacija je mnogo bolja  u odnosu na onu u kojoj se škver nalazio  prije pet godina, ali da je potrebno još mnogo  truda i rada da se stane na  čvrste noge jer šansa se tražila, dobila  i ne smije se propustiti.
Istaknuto je kako od lipnja o.g. država više ne isplaćuje potpore Brodotrogiru, a vlastiti doprinos u dosadašnjem restrukturiranju  iznosi 702 milijuna kuna.
U ove nešto manje od tri godine od privatizacije u brodogradnji je već  mnogo  toga učinjeno,  prvi tanker je već u najmu,  drugi bi trebao biti gotov  iduće godine,  radi se  na Novogradnji 329,  Novogradnji 337, projektu  JOINT RUNNER . Mnogo je pregovora i za iduće poslove, ali rano je o njima još govoriti kao o završenim projektima.
Stalno se investira u energetiku, infrastrukturu, brodogradnju i nove poslove. Samo u  Marinu Trogir do sada je uloženo 15 mil. eura, a investira se i dalje.
Nakon što su članovi Uprave radnike upoznali sa trenutnom poslovnom situacijom  , radnike je zanimala   kadrovska reorganizacija  koja u pripremi.  G.Končar im je objasnio da svaka tvrtka mora proizvoditi proizvode  koji su konkurentni na tržištu  , stoga je potrebna reorganizacija poslovanja  prema kojoj će se raditi  za   vlastitu tvrtku, ali i proizvoditi za slobodno tržište čime se  ujedno omogućuje  i dugoročna održivost tvrtke sukladno Programu restrukturiranja.
Kako bi osigurali posao svim radnicima nadograđivat će se poslovanje tj. proširit će se  paleta proizvoda i usluga koja će se stavljati  na slobodno tržište, čime će se omogućiti  brža i bolja organizacija poslovanja,  a  time i organizacijska  stabilnost cijele tvrtke.

Read 312 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Održan skup radnika