Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Osnovci iz Primorskog Doca u obilasku škvera

Četrdesetak djece  iz Osnovne škole Primorski Dolac od I. do IV. razreda u pratnji svojih učiteljica i pedagoginje posjetili su Brodotrogir d.d. Posjeta je organizirana s ciljem da se djeca upoznaju s brodogradnjom, jednom od važnijih gospodarskih djelatnosti  ovog kraja.
Djeca su o brodogradnji  slušala na nastavi, ali sve im je postalo mnogo jasnije  kada su prošetali škverom. Kako bi  male dječje glavice što bolje shvatile kako nastaje  brod, domaćin barba Mario Rovan izgradnju im   je predočio kao   slaganje lego kockica. Male, mudre glavice pomno su slušale svaku izgovorenu riječ   jer trebalo je iskoristiti priliku i „naoružati“ se novim znanjem. Nakon  što su vidjeli  kako se gradi brod na navozu , prošetali su opremnom obalom  gdje ih je oduševio  privezani „ratni“ brod, ali i brodovi u dokovima jer pitali su se  kako to da brod nije u moru i još stoji.
Mnogo je pitanja razjašnjeno, ali  mnoga su ostala i  nerazjašnjena. Važno je da su ovom prilikom uvidjeli što je to brodogradilište i što se u njemu radi, a za detaljnije upoznavanje zasigurno će još imati vremena.

Read 623 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Osnovci iz Primorskog Doca u obilasku škvera