Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U Marini Trogir obavljena primopredaja travel lifta od 600 t

U Marini Trogir obavljena je primopredaja travel lifta, odnosno samohodne dizalice za dizanje i smještaj na suhi vez plovila kapaciteta 600 t.  Radi se o najvećem travel liftu na Jadranu, tako da Servisni centar Trogir uz nabavljeni  travel lift od 100 t te samohodna kolica kapaciteta 300t i 60 t , postaje jedan od najbolje opremljenih servisnih centara za jahte i megajahte na ovom dijelu Mediterana. Primopredaji su nazočili predstavnici  proizvođača talijanske tvornice ASCOM s.p.a.,  predstavnici UniCredit Leasing d.o.o.  te  predstavnici  SCT-a d.o.o.
G. Thomas Gozdecky, predstavnik proizvođača,  nije krio zadovoljstvo kada je na jednom mjestu vidio posloženu vrijednu opremu. Objasnio je da je  izgradnja travel lifta od 600 t započela u veljači i da je dopremljen i postavljen u Marini Trogir nakon  strogo provedenih kontrola. Značajan je to iskorak i za ASCOM  jer ovako velik  travel lift još nije postavljen na ovom dijelu Mediterana. Inače,  ASCOM je osnovan  1973. godine i jedan je od vodećih  proizvođača transportne  opreme za marine i brodogradilišta u svijetu. Do danas je u toj tvornici uz ostalu raznovrsnu opremu proizvedeno   650 travel liftova od 15 - 900 tona nosivosti.
Travel lift je u djelovima dopremljen iz Italije u jedanaest  šlepera, a u Marini Trogir su ga zajedno pospajali naši i ASCOM-ovi djelatnici. Planira se da će u  funkciju zajedno s travel liftom od 100 t tj.   do početka sljedeće sezone do kada  će biti izgrađena obala, bazeni   i servisni plato za njihovo dizanje i smještaj jahti i drugih plovila do 50 metara duljine.
Pored navedenog nabavljena oprema se može koristiti i za transport i spuštanje u more i budućih manjih novogradnji izgrađenih u našem škveru.

Read 1010 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti U Marini Trogir obavljena primopredaja travel lifta od 600 t