Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Plovput Split na dokovanju pred primopredaju

U DOK 4 uplovio je brod Plovput Split radnog naziva Novogradnja 482 radi završnog remonta pred primopredaju. Riječ je o brodu-betonari koji je izgrađen u Brodosplitu d.d., a u vlasništvu je splitske tvrtke Plovput d.o.o.
Koristit će se u svrhu izgradnje novih objekata pomorske signalizacije i održavanju postojeće. Ugradnja sofisticirane opreme poput beton pumpe za transport  betona, pumpe vode za snabdijevanje na visini od preko 130 m, automatske betonare sa skladištima za frakcije tucanika i cementa  i drugih popratnih  sadržaja omogućit će izgradnju  i najsloženijih objekata na moru.
Brod je dug 48,20m, širok 11,30 m, ukupne nosivosti 305 t  i pokreću ga dva pogonska  diesel motora. Na brodu je postavljeno postrojenje za proizvodnju betona, a pramčana rampa omogućava ulaz  jednog građevinskog stroja bez obzira  na ukrcanu vodu  i građevinski materijal.
Na brodu će se tijekom remonta izrezati  krmeno pakiranje, štit, uške veza saonica, obavit će se brušenje i navarivanje te zaštita mjesta rezanja i varenja kao i kompletna antikorozivna zaštita podvodnog dijela trupa uz postavljanje cink protektora.

Read 621 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Plovput Split na dokovanju pred primopredaju