Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U Brodotrogiru osnovan Centar za certificiranje zavarivača

Krajem prošle godine, 14. i 15. prosinca je od strane Hrvatske akreditacijske agencije izvršena ocjena Centra za certificiranja zavarivača koji je osnovan unutar Sektora brodogradilišta Brodotrogira d.d. U ocjeniteljskoj skupini bili su mr.sc. Vladislav Komeštik, dr.sc. Ivica Garašić i Mladen Vrebčević, dipl.ing. Ocjenom je izvršena provjera usklađenosti rada centra prema zahtjevima norme HRN EN ISO/IEC 17024 za certifikacijska tijela za certifikaciju osoblja, a u našem slučaju za certifikaciju zavarivača. Akreditacija je ocjena treće strane koja je neovisna ustanova i u nacionalnim okvirima europskih država postoji isključivo po jedno tijelo unutar svake države koje takve poslove može obavljati. U Hrvatskoj to radi Hrvatska akreditacijska agencija. Akreditacija se dodjeljuje na period od 5 godina i tijekom svake godine se provodi nadzor certificiranog tijela.
Opredjeljenje Brodotrogira je ovladati certifikacijom zavarivača prema HRN, EN i ISO normama jer i sami zapošljavamo značajan broj zavarivača koji se redovito trebaju provjeravati i certificirati, a ovakvu uslugu davati i ostalim zainteresiranim poduzećima i pojedincima. Certifikacija za koju smo akreditirani udovoljava zahtjevima Pravilnika o tlačnoj opremi tako da zavarivači koji budu kod nas certificirani imat će dopuštenje za zavarivanje opreme pod tlakom.
Vrijedno je i napomenuti kako u Dalmaciji ne postoje certifikacijska tijela koja imaju ovlaštenja koja ćemo mi imati nakon dobivanja potvrde o akreditaciji. Usluge certifikacije zavarivača će moći koristiti svi zavarivači bez obzira kod kojeg poslodavca rade, a informacije o uvjetima za certifikaciju će uskoro biti dostupne na stranicama Brodotrogira.

Read 1311 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti U Brodotrogiru osnovan Centar za certificiranje zavarivača