Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Brodotrogir d.d. na Međunarodnom sajmu brodograđevne industrije NEVA u Sankt Petersburgu

Hrvatska gospodarska komora organizirala je nastup hrvatskih tvrtki na Međunarodnom sajmu brodograđevne industrije NEVA 2015 koji se od 22. do 25. rujna 2015. održavao u Sankt Petersburgu, Rusija.
NEVA je jedan od najvažnijih sajmova pomorstva i brodogradnje u Rusiji, namijenjen proizvođačima proizvoda i usluga povezanih s brodogradnjom i pomorstvom. Na zajedničkom izložbenom prostoru Hrvatske gospodarske komore u paviljonu F1 štand 1058 svoju proizvodnju osim Brodotrogira d.d., predstavljala su i ostala brodogradilišta: Brodograđevna industrija Split d. d. Split, Brodogradilište Viktor Lenac d. d. Rijeka, Brodogradilište Uljanik d. d. Pula te proizvođači brodske opreme: Indi- metal d. o. o. Vodnjan, Inelteh d. o. o. Rijeka i tvrtka ACM-J.E.K. d. o. o. Kao samostalan izlagač, svoje proizvode predstavila je tvrtka Adria Winch d. o. o. iz Splita
Sajam NEVA bijenalnog je karaktera, a ove godine održavao se po 13. put. Prošlom je sajmu NEVA 2013. godine prisustvovao 441 izlagač na ukupnoj izlagačkoj površini od 12.231 četvornog metra, a sajam je posjetilo 15.000 posjetitelja. Statistika za ovogodišnji sajam još nije dostupna, no organizatori ocjenjuju da će brojke premašiti okvire prošlog sajma.
Direktor predstavništva HGK u Moskvi Jakov Despot upoznao je tvrtke izlagače na štandu s potencijalnim poslovnim partnerima te predstojećim planovima u Moskvi i Rusiji, u vezi s brodogradnjom i izgradnjom luka te s uslugama i mogućom potporom koju Predstavništvo pruža našim tvrtkama pri nastupu na tržištu Ruske Federacije.
Gospodarska savjetnica u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Rusiji Maja Foretić Pećnik izrazila je potporu nastupu hrvatskih tvrtki na sajmu NEVA i njihovu nastojanju da povećaju izvoz na ruskom tržištu te na drugim tržištima u regiji. Foretić je ponudila svu potrebnu pomoć u vezi s ostvarivanjem novih poslovnih prilika na ruskom tržištu
Tajnica Udruženja metaloprerađivačke industrije Gordana Ribarić održala je niz poslovnih razgovora tijekom sajma s predstavnicima udruženja koja izlažu na sajmu (s predstavnicima Ruske brodograđevne komore, Udruženjem proizvođača procesne opreme za plin i naftu, Ruskim udruženjem morskih luka, Iranskim udruženjem brodograđevne industrije, Udruženjem zavarivača Sankt Petersburga i sjeverozapadne Rusije, Kineskim udruženjem brodske opreme, Poljskim sektorom za promociju trgovine i investicija Generalnoga konzulata Poljske u Sankt Petersburgu te Turskom asocijacijom izvoznika jahti i brodova).
Rusija ima dugu pomorsku tradiciju. Pomorski sektor jedan je od ključnih sektora ruskoga gospodarstva. Sajam NEVA okupio je vrh ruske i svjetske pomorske i brodograđevne industrije te je omogućio kvalitetno povezivanje i širenje poslovnih kontakata. U sklopu sajma organizirani su brojni seminari i forumi koji su predstavili najmodernije inovativne proizvode i tehnološka rješenja.
Sajam NEVA pružio je mogućnost predstavljanja dijela proizvodnog programa hrvatskih tvrtki na tržištu brodograđevne industrije. Na sajmu su ostvareni brojni novi kontakti te obnovljene poslovne veze između postojećih tvrtki partnera.

Izvor: www.hgk.hr

Read 1358 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Brodotrogir d.d. na Međunarodnom sajmu brodograđevne industrije NEVA u Sankt Petersburgu