Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trajekt i jedrenjak na remontu

Frojdi III i Žigljen su isplovili , a njihovo mjesto zauzeli su Jadrolinijin trajekt Mate Balota i motorni jedrenjak Adria. Za vrijeme boravka u doku, na njima će se obaviti radovi na brodskim postrojenjima i oplati trupa.

Na trajektu će se obaviti radovi na glavnim i pomoćnim motorima, podvodnim ventilima, sidrenim priteznim vitlima, vratima , bokoštitnicima i bokobranima, propulzorima, na klima sistemu, elektro radovi na palubi i ostalim dijelovima broda te tankovima slatke vode , otpadnih voda , goriva i balasta uz obveznu zaštitu oplate trupa tj. čišćenje, bojanje i postavljanje cink protektora.

mate-balotaTrajekt Mate Balota sa maksimalnom brzinom od 11 čvorova prometuje na liniji Zadar - Preko - Zadar i može primiti 440 osoba i 50 automobila.

Na jedrenjaku Adria obavit će se radovi na podvodnom dijelu broda, servisirat će se kingston ventili i kormilo te pregledi propelerna osovina.

Inače, Adria je poznata kao najstariji jedrenjak s tri jarbola na Jadranu. Duga je 44 m i široka 8,5 m. Tijekom ljeta sa 35 gostiju krstari Jadranom i obilazi najatraktivnija mjesta od Splita do Dubrovnika, a tijekom vožnje gosti mogu uživati na jednoj od dvije prostrane palube ili u klimatiziranoj blagovaonici.

Read 4693 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Trajekt i jedrenjak na remontu