Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Održana rasprava na temu „Brodotrogir d.d. – primjer uspješne reindustrijalizacije“ u sklopu MIPRO 2015

U sklopu znanstveno stručnog skupa MIPRO 2015 održana je rasprava na temu „Brodotrogir d.d. - primjer uspješne reindustrijalizacije“.

Općenito o Brodotrogiru i njegovoj transformaciji, poslovnom konceptu Lean, što je sve napravljeno u posljednje dvije godine, govorio je Mario Rovan, voditelj Projekta u Službi razvitka i investicija.

„Lean odstranjuje sve što je nepotrebno“, istaknuo je Rovan.  Poslovni koncept Lean (vitka proizvodnja) dokazuje da ima odgovor kako izraditi proizvod u kratkom roku, a da je kvalitetan i cjenovno prihvatljiv. Lean proizvodnjom omogućeno je postizanje veće učinkovitosti, nižih troškova i kvalitetnijeg proizvoda.  

Ovaj tip menadžmenta utire put ka poslovnoj izvrsnosti. Proces je dugotrajan s tim da prijelomnicu određuje brzina zamjene zastarjele proizvodne filozofije novom filozofijom utemeljenoj na upravljačkom procesu kao  integraciji procesnog i poslovnog upravljanja.

Među sudionicima rasprave bile su kolege iz drugih brodogradilišta, sa tehničkih fakulteta koji su vrlo aktivno sudjelovali u raspravi i imali brojna pitanja i za Nenada Končara, predsjednika Uprave Brodotrogira koji je prisutnima obrazlagao ono što ih je najviše zanimalo, a to je strategija Brodotrogira.
Kako bi se mogli pratiti trendovi na tržištu, radi se na modernizaciji proizvodnog procesa. Prioritet je ekologija i antikorozivna zaštita te je u fazi izgradnja hale za antikoriozivnu zaštitu.

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić održao je u utorak navečer  prigodan svečani prijem za članove  Programskog odbora i goste 38. međunarodnog ICT skupa MIPRO, najvećeg i najstarijeg znanstveno stručnog skupa o informacijsko-komunikacijskoj tehnologiji, elektronici i mikroelektronici u ovome dijele Europe na kojem su bili prisutni i predstavnici iz Brodotrogira.

MIPRO  je  ove godine okupio više od 1200 ICT stručnjaka iz 40 zemalja svijeta.

Read 3314 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Održana rasprava na temu „Brodotrogir d.d. – primjer uspješne reindustrijalizacije“ u sklopu MIPRO 2015