Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U dok uplovio trajekt Cres i motorna jahta Choo Choo

U veliki dok uplovila su dva broda, Jadrolinijin trajekt Cres i motorna jahta Choo Choo,  a uz sami dok je između pristajanja  u dvije luke, Bejaia u Alžiru i Kopra u Slovenij, radi intervencije privezan i  nizozemski brod Virginiadiep, registriran za prijevoz generalnog tereta.   
Brod  Virginiadiep privezao se uz dok kako bi se napravila intervencija   na cijevnom sistemu.  Naime, napravit će se adaptacija jednog tanka i dijela cjevovoda iz  heavy fuel oil sistema (HFO) u dizel  sistem, pa stoga i čišćenje i degazacija desnog bunker tanka goriva  i servisiranje  ostalog cijevnog sistema. Uz to će se izmijeniti  i ležaj za sidreno vitlo.
Brod za prijevoz generalnog tereta Virginiadiep, izgrađen je 2008. godine. Dug je 118,55m, širok 15,20m, gaza od 4,80m i nosivosti od 7778 DWT. Plovi pod nizozemskom zastavom. Na brodu je  stalno ukrcano 10 članova posade.
Na Jadrolinijinom trajektu Cres, smještenom u doku,  obavit će se cjelokupna antikorozivna zaštita što podrazumijeva čišćenje i bojanje nadvodnog i podvodnog dijela trupa  kao i palube, a izmijenit će se i cink protektori. Osim toga provest će se  radovi na propelerima, propulzorima, glavnim motorima, stroju za vakum sistem i klimatizaciju, a radi potpune sigurnosti  tijekom plovidbe pregledat će se i mlaznice, ograde, rampe i vrata  na palubi, kao i sigurnosna i navigacijska oprema.  Obavit će se i  elektro radovi kao i radovi  u salonu za putnike.
Trajekt Cres je izgrađen 2005. godine u splitskom brodogradilištu. Tijekom godina plovidbe najčešće  održava linije riječkog okruženja. Odjednom može prevesti 600 putnika i 100 automobila.
Na motornoj jahti Choo Choo također će se obaviti antikorozivana zaštita,ali samo podvodnog dijela trupa uz obaveznu izmjenu  cink protektora. Očistit će se osovina i tri propelera kao i pramčani i krmeni traster, a servisirat će se i podvodni ventili.
Choo Choo je motorna jahta koja pripada  tipu broda Pleasure yacht. Izgrađena je  2010. godine u talijanskom brodgradilištu New Versilcraft.  Duga je 31,93 m, široka 7,10 m i pokreću  je 3 motora marke  Caterpillar  koji razvijaju brzinu i do 35 čvorova.
Valja napomenuti da je i u malom doku (DOK-u 4) i oko njega vrlo živo.  U doku se još obavljaju radovi na jahti Novela,  a i jahta  I Nova koja je nedavno isplovila  iz velikog doka privezala se sa istočne strane malog doka kako bi se na njoj završili svi dogovoreni poslovi.

Read 1353 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti U dok uplovio trajekt Cres i motorna jahta Choo Choo