Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Na remont uplovila superjahta I Nova

Veliki dok u trogirskom škveru trenutno zauzimaju tri broda, katamaran  Krilo Carbo, motorni jedrenjak Astral i superjahta I Nova.
Na sva tri broda obavit će se antikorozivna  zaštita  na podvodnom dijelu trupa, čišćenje i bojanje kao i izmjena cink anoda.  Na jahti I Nova, uz antikorozivnu zaštitu obavit će se i zamjena cjevovoda morske vode za automatsko terećenje generatora. Remont Astrala je još nešto  obimniji  te će se uz antikorozivnu zaštitu pregledati  podvodni ventili i propelerna osovina, a razvući će se , oprati i izmjeriti i dva sidrena lanca. Uz to će se napraviti megatest električne instalacije.
Katamaran Krilo Carbo, izgrađen je  2012. god. i nalazi se u vlasništvu  domaće tvrtke koja svoje poslovanje temelji  na uslugama kružnog putovanja i prijevozu putnika brzim brodovima. Krilo Carbo  jedan je od katamarana  u brzobrodskoj floti  i pripada tipu Semi Wavepiercing Catamaran. Dug je 40.8m, širok 10.8 m, gaza 3m.
Superluksuzna motorna jahta I Nova  izgrađena je 2013. god. u grčkom brodogradilištu  Cosmo Explorer prema  nacrtu kojeg potpisuje talijanski dizajner  Cristiano Gatto. Duga  je 49.75m, široka 9.50 m i ima gaz od 3.15m. Pokreću je dva dizelska MTU motora koji u slobodnoj vožnji dostižu brzinu do  15 čvorova , a tijekom krstarenja  do 12  čvorova. Plovi pod zastavom Kajmanskih otoka.
Motorni jedrenjak Astral nalazi se u vlasništvu turističke agencije Atlas iz Dubrovnika koja će na njemu tijekom ljetne sezone organizirati kružna putovanja po Jadranu.

Read 2657 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Na remont uplovila superjahta I Nova