Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trogirski vrtićarci posjetili škver

Grupa trogirskog vrtića Vrabac u kojoj su djeca  od 4-6 godina u pratnji svoje tete Nataše Matijaš posjetila su naše brodogradilište. Teta Nataša  im je organizirala ovu posjetu u  sklopu programa  Plovila na kojem trenutno rade u vrtiću, a uči ih o vrstama plovila, izgradnji,  načinu njihovog kretanja,  namjeni  i ostalim karakteristikama brodova.
U šetnji  gradom uvijek im na drugu stranu obale  za oko zapne onaj „veliki crveni brod“ (tanker) i „najveća dizalica“ kao i različite vrste brodova privezane u Marini Trogir. Kako bi zadovoljili dječju  radoznalost  i pokazali im „velike brodove i dizalice“ domaćini su ih najprije odveli u tehnički ured  i  demonstrirali izgradnju broda putem lego kockica, a barba Mišo im je pokazao nacrte i pokušao dočarati izgradnju broda po fazama.
Tijekom  obilaska škvera  u njihovim malim glavicama rađala su se mnoga pitanja koja su spremno postavljali svojim domaćinima. Najviše ih je zanimalo koliko ima radnika u škveru, koliko dugo se rade brodovi, kako se zovu i imaju li oni svoju kumu, a bilo je i tehničkih pitanja vezanih za količinu boje koja je potrebna da se oboja  jedan brod i za to potrebno vrijeme.
Po završetku su kazali da su ih se najviše dojmila   ona dva „velika broda“ (tankera), a nekima se toliko svidjelo da  su poželjeli i raditi u škveru kad narastu.

Read 966 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Trogirski vrtićarci posjetili škver