Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dokovi puni brodova

Za svega nekoliko dana u velikom doku napravljen  je remont na tri broda, na trajektu Grbalj, kruzeru President i  katamaranu Broč,  a u  mali dok uplovila je luksuzna motorna  jahta Novela.  Svi navedeni brodovi imaju različitu namjenu, ali svima je zajedničko da uređeni i sigurni žele  dočekati novu turističku sezonu.
Trajekt Grbalj doplovio je u naš dok iz Crne Gore. Na njemu se obavila antikorozivna zaštita tj. čišćenje oplate, bojanje nadvodnog  i podvodnog  dijela trupa uz zamjenu  cink protektora. Pregledali su se podvodni kingston ventili  te se obavljaju  radovi  na glavnom motoru i propelernim osovinama. Po završetku remonta Grbalj  će uređen zaploviti  prema bokokotorskom zaljevu gdje svakodnevno obavlja prijevoz putnika i robe.
Katamaran Broč, brod za prijevoz putnika u vlasništvu je privatne brodarske tvrtke  Linijska nacionalna plovidba d.d. koja obavlja prijevoz putnika i robe duž cijelog hrvatskog Jadrana. Oni su remont svog katamarana povjerili našim stručnjacima koji su obavili radove na aluminijskoj oplati (bokoštitnicima) kao i kompletnu antikorozivnu zaštitu.
President je moderno  opremljen brod za kružna putovanja po Jadranu. Tijekom ljeta sa svojim gostima plovi na ruti od Splita do Dubrovnika s uplovljavanjem na Mljet, Hvar, Trstenik i  Bol. Na 47 metarskom brodu nalazi se 20 luksuznih kabina, zajednička  blagovaonica, salon na gornjoj palubi i sunčalište s jacuzzi kadom.  O gostima se stalno brine 7 članova posade.
Tijekom remonta na brodu su  ugrađeni stabilizatori i dvije nove ljuljne kobilice, uz nezaobilaznu antikorozivnu zaštitu podvodnog i nadvodnog dijela trupa.
U mali  dok je uplovila luksuzna motorna jahta Novela koja plovi pod malteškom zastavom, a bazna luka joj je Trogir. Novela je izgrađena 2000 god. u talijanskom brodogradilištu CBI Navi. Duga je 30.6 m i široka 7.2 m. Pokreću je dva motora marke Caterpillar, svaki  od 783 KW koji postižu maksimalnu brzinu do 15 čvorova odnosno 12 čvorova pri krstrenju.
Na jahti se obavljaju radovi antikorozivne zaštite u podvodnom dijelu trupa, a ugradit će se i dva nova stabilizatora i pripadajuća im oprema kao i podvodna rasvjetna tijela.

Read 2280 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Dokovi puni brodova