Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dvije godine od privatizacije Brodotrogira d.d.

06.04. navršavaju se dvije godine od privatizacije Brodotrogira. Za tu prigodu, članovi Likovne udruge Trogir osmislili su i idejno razradili prigodnu skulpturu, a naši radnici su je od ostataka čelika izradili.

Prošle su skoro dvije godine od privatizacije. Mnogo toga se napravilo kroz to vrijeme.

Izgradila se i porinula u more Novogradnja 325 i  započelo se s izgradnjom Novogradnje 326 za vlastitu pomorsku tvrtku Trogir Maritime.
Napravljan je iskorak na offshore tržište s izgrađenim nadgrađem za jack up platformu za tvrtku Perenco. Zaključen je ugovor o zajedničkom ulaganju za seriju offshore brodova s nizozemskim partnerom. Zaključen je ugovor o završetku gradnje chemical tankera. Proradio je i novi DOK4 čime se upotpunila usluga servisnog centra, a time se postiže bolja konkurentnost na tržištu preinaka i popravaka jahti.
U svrhu modernizacije proizvodnog procesa započelo se s izgradnjom hale za antikorozivnu zaštitu.  Izgradila se i nova marina čiji su kapaciteti na današnji dan skroz popunjeni.
Unatrag dvije godine, škver je promijenio svoju vizuru.

Ususret drugoj godišnjici od privatizacije, u Marini Trogir postavljena je čelična skulptura koju su specijalno za ovu priliku osmislili  i idejno razradili članovi Likovne udruge Trogir, a naši djelatnici je izradili od ostataka brodograđevnog čelika. Trogirski likovnjaci nastojali su sjediniti elemente  trogirske baštine i tradicionalne brodograđevne djelatnosti. Tako će ova skulptura trajno svjedočiti  o pozitivnoj  sinergiji koju stanovnici grada i djelatnici Brodotrogira d.d. stvaraju već desetljećima.

 „Iskreno se zahvaljujemo Brodotrogiru d.d. na ukazanom povjerenju jer nam ovaj uspjeh dokazuje da smo kao udruga spremni i za najzahtjevniji kreativan rad i umjetničko stvaralaštvo. Nadam se da će biti još ovakvih prilika i da ćemo zajedno osmisliti i realizirati još mnogo umjetničkih radova“, rekla je Karolina Miše, predsjednica Likovne udruge Trogir povodom postavljanja ove skulpture.

Read 788 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Dvije godine od privatizacije Brodotrogira d.d.