Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dvije jahte u DOK-u 4

Dolasci i odlasci brodova, spuštanje i dizanje dokova svakodnevni je prizor u trogirskom škveru.
Tako je cruiser Spalato  uređen  i svježe obojan napustio Dok 4, a da bi ovog ljeta i dvije jahte Hitech Racing i Speedy T mogle bezbrižno ploviti morem uplovile su u Dok 4 gdje će se uređivati slijedećih desetak dana.
Na oba broda će se radi zaštite podvodnog dijela  trupa obaviti radovi antikorozivne zaštite,   očistiti propeleri i zamijeniti cink protektori dok će se na jahti Hitech Racing provesti i detaljniji  remont.  Uz  pranje i  čišćenje podvodnog dijela trupa i propelera, očistit će se i pregledati  i propelerna osovina,  hidraulične platforme, usisi morske vode, pramčani propeler kao i krmeni i podvodni flapovi. Ukoliko bude potrebno flapovima će se izmjeniti  i  čelična užad kao što će se promijeniti i podvodna svjetla.
Motorna jahta Hitech Racing, dužine 23,95m, širine 6,56m, plovi pod zastavom Češke Republike. Izgrađena je u talijanskom brodogradilištu Dominator 2007. God. Jahtu pokreću  dva dizelska motora marke Caterpillar.
Speedy T je luksuzna jahta, duga 24,4 m i pripada modelu Mangusta 80 otvorenog tipa. Izgrađena je u Italiji u brodogradilištu Overmarine, a njezin sofisticirani eksterijer potpisuje Stefano Righini. U  tri luksuzno uređene kabine može uživati šest  gostiju , a na raspolaganju su im tri člana posade.  
U vrijeme krstarenja razvija brzinu  do 28 čvorova, a za vrijeme slobodne vožnje i do 33 čvora. U dizelski spremnik može natočiti do 6000 l dizelskog goriva, a u vodene tankove može pohraniti  do 2000 l svježe vode.

Read 1108 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Dvije jahte u DOK-u 4