Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Jahta Bluemar II prva uplovila u Dok 4

Remontna ponuda trogirskog škvera upotpunjena je još jednim dokom. Naime, uz  postojeći dok od 176 m i 7300 t nosivosti s radom je započeo i 64 metarski  Dok 4,  u kojem će se obavljati remonti svih vrsta brodova do 800 tona i 55 metara dužine.
Radi se o armiranobetonskom, monolitnom  plivajućem „U“ doku koji je zajedno s ostalom pokretnom imovinom  kupljen na dražbi u brodogradilištu „Kraljevica“  za ponuđenih 17 milijuna kuna.
Dok 4 se u trogirskom škveru  tijekom proteklog vremena  u potpunosti sanirao i  priveo svrsi.   Na njemu se  provela betonska sanacija  glavne palube i gornje palube na kojoj se nalaze tornjevi, vanjskih površina zidova iznad razine glavne palube, unutarnjih površina zidova tornjeva i vanjskih površina ispod razine glavne palube kao i sanacija glavnih rebara.
U Dok 4  uplovio je i prvi brod na remont, a radi se o luksuznoj jahti  Bluemar II.
Brod će ostati u remontu oko mjesec dana. Za to vrijeme obavit će se godišnji remont,  petogodišnja Lloyd’s klasa motora i ostale opreme kao i antikorozivna zaštita podvodnog dijela trupa.
Kapetan broda g. Klaudio Šimunov, zadovoljan je uslugama koje mu se pružaju, a posebno ističe  kao glavni razlog dolaska na remont u trogirski škver povjerenje u kvalitetu obavljenih poslova.
Jahta  Bluemar II duga je  39 m, široka 8 m,  gaza 3,40 m i plovi pod nizozemskom zastavom. Izgrađena je  1978. godine u brodogradilištu Van Lent, današnji Feadship. U to vrijeme bila je jedna od  najvećih i najsuvremenijih jahti.
Tijekom ljetnih mjeseci  vlasnik i njegovi gosti krstare Jadranom, a tijekom zime brod se nalazi na zimskom vezu u jednoj od zadarskih luka. U četiri prostrane kabine može ugostiti osam osoba o kojima se brine sedam članova posade.

Read 973 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Jahta Bluemar II prva uplovila u Dok 4