Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Novi posao Brodotrogiru!

Zaključen je ugovor za dovršenje gradnje jednog tankera za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda od 45,000 metričkih tona s tvrtkom iz British Virgin Islands (Britanski Djevičanski otoci).
Procijenjena vrijednost ukupnog posla iznosi oko USD 20 milijuna, a rok za izvršenje istog je 12 mjeseci.
Brod je po svojim glavnim značajkama sličan Brodotrogirovim kemijskim tankerima, projektiran je za prijevoz IMO II proizvoda u 20 tankova, duljine 183m i širine 32,2m, jednakog sustava tereta, odnosno opremljen hidrauličkim pumpama.
Trup broda izgrađen je u brodogradilištu na sjeveru Ruske Federacije, u oblasti Arkhangelska, za norveškog naručitelja, jednog od najvećih vlasnika kemijskih tankera na svijetu, prema projektu naručitelja prema kome su građeni drugi brodovi u njegovoj floti. Trup broda građen je prema svim  pravilima međunarodnih legislativnih tijela i klasifikacijskog društva koje je nadziralo gradnju broda. Sadašnji vlasnik otkupio je od brodogradilišta brod u postojećem stanju. Brod  je djelomično opremljen, tako da su glavni pogonski stroj, pomoćni motori i neke druge stavke opreme već ugrađeni u brod, dok će se brod u potpunosti opremiti i osposobiti za plovidbu i eksploataciju u trogirskom brodogradilištu.

Opremanjem i gradnjom Novogradnji 325 i 326 za vlastitu pomorsku kompaniju, dovršetkom gradnje smještajne platforme za francusku naftnu kompaniju, kao i opremanjem ovog broda, opremni kapaciteti brodogradilišta u potpunosti su popunjeni s mogućnostima dodatnog zapošljavanja kao i osiguranja poslova za druge tvrtke u Hrvatskoj koje se bave brodograđevnom djelatnošću.
Brod je već stigao u brodogradilište i zajedno s vlasnikom obavljaju se inspekcije i pripreme za početak radova. Glavna djelatnost tvrtke-vlasnika usmjerena je na proizvodnju i izvoz goriva za pomorsku industriju.

Read 1110 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Novi posao Brodotrogiru!