Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Nakon Athene u dok uplovio i Artemis

Turistički putnički brod Artemis uplovio je u dok jer se na njemu treba obaviti redoviti godišnji pregled što podrazumijeva  bravarske, cjevarske  i mehaničarske radove  i održavanje strojeva . Uz to će se  obaviti i antikorozivna  zaštita podvodnog dijela trupa  što znači  čišćenje i bojanje te izmjena  cink protektora. Pregledat će se i propeler kojeg će se radi zaštite  premazati  adekvatnim sredstvima.
Inače,  luksuzni turistički brod Artemis u vlasništvu je američke kompanije Grand Circle Cruise Line koja preko svog dubrovačkog ureda  Grand Circle Dubrovnik d.o.o.  već godinama svoje brodove dovodi na remont upravo u dok trogirskog škvera. Brod Athena, koji je Artemisu  ustupio mjesto u doku također je u njihovom vlasništvu. Trenutno je privezan uz opremnu obalu  gdje se  obavljaju  završni radovi.  
G. Damir Oštrić, potpredsjednik  kompanije, inače zadužen  za održavanje flote,  pojasnio nam je i razloge ove višegodišnje suradnje. „Kvalitetna usluga, mogućnost remontiranja uz uslugu korištenja zimskog veza kao i blizina aerodroma  koja  nam omogućava  jednostavne i brze smjene posade,  razlog su našim kontinuiranim dolascima  u trogirsko brodogradilište“.
Brod Artemis je dug 59.60 m, širok 10.68 i plitkog gaza, od svega 3 m, što mu omogućava uplovljavanje u manje luke, a time i posjet jadranskim gradovima bogate kulturno povijesne baštine.  Tijekom zimskih mjeseci Artemis s 52 američka  gosta  i dvadeset i jednim  članom posade, plovi na jadranskoj ruti  Zadar –Šibenik-Split-Hvar- Dubrovnik –Kotor- Korčula –Neum, a tijekom ljeta tura  obuhvaća i plovidbu Jonskim  morem.

Read 1279 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Nakon Athene u dok uplovio i Artemis