Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U Brodotrogiru d.d. uspješno provedena radna vježba

Točno u 09.30 sati oglasila se škverska sirena. Bio je to uvod u radnu vježbu „Ne ponovilo nam se“ koja se održavala  u Brodotrogiru na novogradnji 325 i to već devetu godinu za redom.
U vježbu su bili uključeni pripadnici  različitih službi koji su prema Zakonu o sigurnosnoj zaštiti pomorskih brodova i luka zaduženi za provođenje redovitih i izvanrednih mjera zaštite, djelatnici Brodotrogira d.d. , Županijski centar 112 Split DUZS, Lučka kapetanija Split, Lučka ispostava Trogir, DVD Trogir, pomorska i aerodromska policija, policijski službenici PU SD -policijske postaje Trogir kao i drugi  pripadnici zaduženi  za provođenje sigurnosnih mjera.
Operativni stožer koordinirao je  vježbom, a po završetku svih aktivnosti vježbu je ocijenio kao  vrlo uspješnu. Damir Kuzmanić, član Operativnog stožera, inače  rukovoditelj Službe zaštite na radu u Brodotrogiru d.d. rekao je: „Vrlo sam zadovoljan ishodom vježbe. Vidljivo je da su svi sudionici vježbe bili vrlo dobro organizirani. Evakuacija ljudi sa novogradnje 325 provedena je u najoptimalnijem  roku i od svega je  najvažnije  da tijekom vježbe nitko nije  ozlijeđen.“
Vježba se održava kako bi se primijenile aktivnosti koje su određene Planom sigurnosne zaštite luka. Takve aktivnosti obuhvaćaju provjeru općeg stupnja pripravnosti svih sudionika , identificiranje vremena potrebnog za reagiranje sudionika u kriznim situacijama kao i funkcioniranje cjelokupnog sustava komunikacije.
Vježba je započela simulacijom eksplozije koja se dogodila ispod novogradnje 325, uslijed čega na saoniku i saonicama izbija požar. Zaštitari pretpostavljaju da se radi o sabotaži  i o tome telefonski obavještavaju Osobu odgovornu za sigurnosnu zaštitu luke (PFSO) kao  i rukovoditelja  Službe zaštite na radu. Komunikacija se širi, obavještava se Županijski centar 112 Split, MRCC Rijeka (Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru), Operativno komunikacijski centar MUP-a i Lučka kapetanija Split. Sve službe djeluju na temelju svojih ovlasti  do potpunog završetka vježbe.
Svi sudionici vježbe bili su izuzetno zadovoljni obavljenom vježbom koja je protekla u redu bez ikakvih ozljeda i materijalne štete.

Read 4999 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti U Brodotrogiru d.d. uspješno provedena radna vježba