Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U dok uplovio kruzer La Belle De l'Adriatique

Nakon uspješno odrađene ljetne sezone, kruzer La Belle De l'Adriatique uplovio je u dok trogirskog škvera na godišnje šminkanje.

U doku će se zadržati nekoliko dana. Za to vrijeme djelatnici remonta očistit će i obojati podvodni dio trupa kako bi čeličnu konstrukciju zaštitili od obraštanja, a izmijenit će se i cink protektori radi zaštite podvodnog dijela oplate od korozije. Osim antikorozivne zaštite obavit će se i zamjena dijela brodskog cjevovoda kao i popravak aluminijske platforme.

Brod je u vlasništvu francuske kompanije CroisiEurope, koja svoje djelatnosti uglavnom temelji na riječnom kruzingu, a La Belle De l'Adriatique jedini je brod u njihovoj kompaniji koji je specijaliziran za krstarenje morima, ljeti Mediteranom, a zimi Karibima i Crvenim morem dok će ovu zimsku sezonu provesti na ruti Atena –Istanbul.

Brod je izgrađen 2007. u Belgiji i plovi pod zastavom Bruxellesa. Dug je 110.65m i širok 11.90m, malog je gaza, svega 2.65 m što mu omogućava uplovljavanje u uske i plitke akvatorije. Na otvorenom moru postiže brzinu do 16 milja.

Odjednom može primiti 200 putnika o kojima se brine 48 članova posade. Putnici tijekom vožnje imaju puni komfor. Na raspolaganju im je prostrana sunčana paluba s ležaljkama , jacuzzi, darovni dućan kao i dva bara i teretana.

Brod je svakog ljeta moguće vidjeti u trogirskom akvatoriju jer je to dio izabrane rute koja se predstavlja europskim turistima . Osim Trogira, gosti posjećuju otoke Mljet , Korčulu, Vis, Hvar kao i gradove Dubrovnik, Kotor, Šibenik.

Kapetanska dužnost povjerena je g. Ivici Dabeliću koji je na brodu od samog početka , ali još i prije jer je tijekom 2006. u belgijskom škveru intenzivno sudjelovao i u njegovoj izgradnji . Predočio nam je specifičnosti ovog putničkog broda , a najviše pažnje usmjerio je na tri ugrađena azipoda koji brodu omogućavaju bolji manevar i ekonomičnost u pogledu potrošnje goriva. Osim broda kapetan nas je upoznao i s dijelom svoje posade. Najmlađa među njim zasigurno je kadetkinja Patricia Maria Tomić kojoj je ovo prvo pomorsko iskustvo.    

Nakon remonta brod će zaploviti prema Grčkoj, a u Ateni će sredinom mjeseca studenog primiti prve goste s kojima će zaploviti prema Istanbulu.Read 1599 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti U dok uplovio kruzer La Belle De l'Adriatique