Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Američki glumci u trogirskom škveru

Danas je u škveru nemali broj djelatnika ostao zatečen  prizorom koji se na prvi pogled nimalo nije uklapao u škverski ambijent.  

Međutim,  ta užurbana atmosfera koja se osjećala na opremnoj obali  uvod je u snimanje kadrova koji će se u konačnici pojavljivati u američkoj seriji Dig od šest nastavaka.
Izvršni producenti serije su svjetski poznati Tim Kring-jedan od producenta Heroja i Gideon Raff –producent Domovine  koji su  kao jednu od lokacija za snimanje serije  izabrali  i naše škversko okruženje.

Inače, radnja serije je smještena u Izraelu i prati američkog agenta FBI-aja koji istražuje ubojstvo u Jeruzalemu. Tijekom istrage Peter Connelly (Jason Isaacs)  nailazi na urotu staru  dvije tisuće godina na račun čega  upada u probleme s lokalnim vlastima. Njegovu šeficu i ljubavnicu utjelovljenu u lik Lynn Monahan glumi poznata holivudska glumica Anne Heche.

Osim glavnih glumaca u seriji, svoje su role dobili i Lauren Ambrose, Regina Taylor, Alison Sudol, Omar Metwally, Richard E. Grant, Costabile i Ori Pfeffer, a  angažirano je  i nekoliko hrvatskih glumaca, Goran Grgić, Goran Navojec i Kristina Krepela.

Embassy Films je hrvatska produkcijska kuća koja organizira snimanje DIG-a u Hrvatskoj.   Usporedo s ovom serijom radi i na  televizijskoj seriji  Igra prijestolja koja se u Splitu  snima već nekoliko sezona.

Po završetku snimanja serija Dig  bit  će premijerno prikazana na USA Network.

Read 1354 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Američki glumci u trogirskom škveru