Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uskoro u funkciji još jedan dok

Brodotrogir d.d.  je ove zime postao vlasnikom raznovrsne opreme i  strojeva nakon što je pobijedio na natječaju putem kojeg se prodavala cjelokupna pokretna imovina brodogradilišta „Kraljevica“ u stečaju.  Sva imovina ponuđena je po početnoj cijeni od 14,9 milijuna kuna, a u konačnici kupljena je za ponuđenih 17 milijuna kuna.
Veliki dio opreme i strojeva  već je stavljen  u funkciju, a dio se još uređuje .
Za opremnu obalu  brodogradilišta privezan je i  64 metarski dok koji  je tijekom proteklog vremena  bio smješten na većem „kraljevičkom“ (DOK 15) doku škvera gdje se uređivao. Radi se o   armiranobetonskom, monolitnom  plivajućem doku (DOK 4).
Na doku se  provela betonska sanacija  glavne palube kao i gornjih paluba na kojima se nalaze tornjevi ; dna pontona u tanku br. 3;  vanjskih površinskih zidova  iznad razine glavne palube; unutarnjih površina zidova tornjeva i vanjskih površina ispod razine glavne palube  te sanacija glavnih rebara.
Kako bi se pozavršavali već započeti betonski radovi  na unutarnjoj stijenci i glavnoj palubi  te  obavila antikorozivna zaštita, dok će još neko vrijeme biti privezan za obalu. Ukoliko bude sve po planu,  ovaj  dok bi mogao biti uskoro završen , kada će započeti  s obavljanjem  svoje funkcije što podrazumijeva prihvat i remontiranje svih vrsta brodova do 800 tona i 55 metara dužine .
Stavljanjem ovog doka u funkciju  Brodotrogir d.d. će proširiti svoje  usluge, a kako  već raspolaže s velikim plutajućim dokom od  7300 t nosivosti , stavljanjem u funkciju ovog doka manje nosivosti bit će omogućeno klasificiranje poslova  prema veličini broda i obimu poslova  što će dodatno obogatiti remontnu  ponudu.
Uskoro će   remontni poslovi  s morske strane,  uz već postojeću veliku  dizalicu maksimalnog  dizanja 70 tona, biti upotpunjeni  i manjom plovnom dizalicom maksimalnog dizanja 8 t.

Read 1221 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Uskoro u funkciji još jedan dok