Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Studenti iz Reutlingena posjetili Brodotrogir

Krajem prošlog  tjedna studenti i  profesori  Sveučilišta iz  Reutlingena  (Njemačka)    u okviru svog studijskog putovanja  posjetili  su Brodotrogir. U njihovoj pratnji bio je i predstavnik  Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita. Naime, Sveučilište iz  Reutlingena  , splitski FESB i Brodotrogir d.d. povezuje  rad  na zajedničkom EU projektu LOPEC  te je kao nastavak dosadašnje  suradnje  uslijedila i ova posjeta.
U ime domaćina dočekao ih je g. Mario Rovan koji je mladim ljudima pokazao   kako brodogradilište Brodotrogir  d.d. funkcionira u stvarnosti.
Najveći interes studenti su pokazali  za logističke procese i njihovo preoblikovanje koji se  provode  u svrhu smanjivanja troškova   u kretanju i skladištenju materijala kao i rasterećivanju raspoloživih površina što je ujedno i tematika   zajedničkog projekta.
Došavši na navoz,  gdje je izgradnja tankera u punom jeku, studenti su  svom domaćinu postavili bezbroj pitanja, o  načinu i rokovima  izgradnje, procesu proizvodnje, korištenim matrijalima i sl.
Nakon upoznavanja s proizvodnim  dijelom brodogradilišta, posjetili su i dok gdje im se pokazalo kako se  remontiraju i održavaju brodovi,  u konkretnom slučaju tanker Sepen.
Mega konstrukcije koje se izrađuju i remontiraju u brodogradilištu  nisu ostavile ravnodušnima ni studente, a  ni njihove profesore.

Read 1312 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Studenti iz Reutlingena posjetili Brodotrogir