Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Obilježena prva godišnjica od privatizacije Brodotrogira

U sklopu obilježavanja 365 dana od privatizacije, održao se i svečani čin uručivanja certifikata ISO 9001:2008  za Brodotrogir d.d. i tvrtke kćeri Hrvatska brodogradnja Trogir d.o.o. i Servisni centar Trogir d.o.o.
Predsjednik uprave Brodotrogira  Nenad Končar i član Uprave Mateo Tramontana pozdravili su prisutne  osvrnuvši se na  postignute rezultate za proteklu godinu   kao i siguran nastavak  pozitivnih trendova u budućnosti o čemu svjedoči i dobiveni certifikat ISO 9001:2008.
„U prvu godinu dana od privatizacije, Brodotrogir ima punu knjigu narudžbi i osiguran posao za iduće tri godine. U suradnji sa sindikatima, uspješno smo  zbrinuli 341 radnika s otpremninama, a nakon toga zaposlili novih 94“, rekao je Nenad Končar, te istaknuo kako se nastavljaju tražiti profitabilne niše za brodogradilište: „Vjerujemo da su to jedrenjaci, uz naš standardni program chemical tankera.Želimo još brže i bolje raditi i dostići postavljene ciljeve, a sve ono što radimo, radimo studiozno i promišljeno.“

Član Uprave Mateo Tramontana nazočnima je predočio trenutno stanje u Brodotrogiru gdje je s današnjim danom zaposleno 957 radnika. Prvi tanker je u izgradnji, pri završetku je izgradnja 1. faze marine na sjevernoj obali, a prvi gosti se očekuju početkom ove turističke sezone. Na Balanu, s južne  strane škvera, u tijeku je izgradnja parkirališta  koji pokriva kapacitet za cca 350 automobila.
Govorio je i o ulaganju u izgradnju objekata koji će doprinijeti potpunoj ekološkoj zaštiti prilikom izgradnje brodova: „U ovih 365 dana dosta smo napravili, možda smo mogli i bolje, ali najvažnije je da idemo prema naprijed.“
Da su cerfifikati potvrda da Brodotrogir proizvodi kvalitetne brodove, posebno je naglasio: „Sad imamo i međunarodni dokaz  tako da se naše brodogradilište može natjecati za nove poslove za koje do sada nije mogao“.
Svečanosti su nazočili sindikati, predstavnici akreditiranih certifikacijskih kuća Bureau Veritas Croatia d.o.o. Rijeka i Hrvatski registar brodova Split, čelnici grada Trogira, gradonačelnik Ante Stipčić i zamjenik mu Filip Anđelić te saborski zastupnik Damir Rilje koji Brodotrogiru kao važnom gospodarskom čimbeniku grada pružaju bezrezervnu podršku.

Read 1813 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Obilježena prva godišnjica od privatizacije Brodotrogira