Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Svečano otvorenje izložbe u Rijeci

U Državnom arhivu u Rijeci otvorena je izložba “Brodogradilište Trogir – od zanatske do industrijske proizvodnje” autorice Danke Radić, više kustosice Muzeja grada Trogira. Izložba je proizišla iz  suradnje  Muzeja grada Trogira i Brodotrogira d.d., kojima je ovaj put  svoja vrata  suradnje širom otvorio i Državni arhiv u Rijeci.
U ugodnoj i prijateljskoj atmosferi  otvorena je izložba, a prisutnima se u ime Državnog arhiva obratio ravnatelj Goran Crnković, Ivana Mitar-voditeljica Ureda za odnose s javnošću iz Brodotrogira d.d. te Danka Radić, autorica izložbe.
Goran Crnković osvrnuo se na dugu i zajedničku  brodograđevnu tradiciju Rijeke i Trogira jer je u oba grada ova djelatnost obilježila živote mnogih građana i duboko se urezala u njihovu prošlost,  sadašnjost i budućnost.
Ivana Mitar prenijela je Riječanima  dašak trogirske atmosfere pjesmom Mirka Slade Šilovića,  ujedno izrazivši zadovoljstvo što  je ova izložba svoj privremeni dom pronašla upravo u riječkom Državnom arhivu.
Danka Radić, autorica izložbe, posjetitelje je uvela u postav izložbe i pojasnila kako su u prvom dijelu prostora postavljeni eksponati koje su vrijedni trogirski brodograditelji upotrebljavali, u drugom dijelu prostorije Državnog arhiva  izložene su  makete  koje vjerno prikazuju brodove i dokove koji su izgrađeni u škveru  i u trećem dijelu postavljena je multimedijalna prezentacija  kojom se simulira budućnost Brodotrogira.
Atmosfera je bila vrlo ugodna, a pridonijeli su joj brojni Riječani kao i škverske kolege iz  susjednih brodogradilišta.
Svi oni koji žele zaviriti u trogirsku prošlost, sadašnjost i budućnost, mogu to učiniti do 15.ožujka u Državnom arhivu u Rijeci do kad će izložba biti otvorena.

Read 1510 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Svečano otvorenje izložbe u Rijeci