Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Međunarodno savjetovanje MATEST 2011

U organizaciji Hrvatskog društva za kontrolu bez razaranja HDKBR i pod pokroviteljstvom Europske federacije za nerazorna ispitivanja EFNDT održano je međunarodno savjetovanje MATEST 2011.

Trodnevno savjetovanje (02. – 05.studenog 2011.), održano je u grand hotelu Lav u Podstrani, a bilo je popraćeno prigodnom izložbom najnovijih uređaja, opreme i programske podrške za nerazorna ispitivanja i to od vodećih proizvođača u svijetu.
Na savjetovanju se našlo preko sto sudionika iz više od deset država, te članovi EFNDT odbora.

Visoko kvalitetne prezentacije izložene tijekom konferencije pokazale su kako su mnoge nove metode i tehnološke inovacije u opremi za kontrolu bez razaranja nadišle istraživanja i razvojnu fazu te sada su uspješno implementirane u ispitivanju, dijagnostici i nadzoru u održavanju kontrole bez razaranja. Sveopćom primjenom digitalizacije radiografskih ili ultrazvučnih veličina više nema prepreka za primjenu računalskom tehnologijom podržanog ispitivanja (CAT – Computer Aided Testing) i koncepta cjelovitog upravljanja kvalitetom (TQM – Total Quality Management) sa uključenom statističkom kontrolom (SPC – Statistical Process Control) u 6 sigma poslovnoj strategiji. Predsjednica HDKBR-a je izjavila kako je suvremena kontrola bez razaranja ključ za sigurnost i održivi razvitak u svijetu.

U okviru savjetovanja MATEST 2011, konstituiran je EFNDT Marine NDT Forum za područje Hrvatske u čemu su sudjelovali i predstavnici Brodotrogira d.d. U radu konstituiranog Foruma, prezentiran je rad "NDT u brodoremontu i brodogradnji u Brodotrogiru d.d.", čiji su autori dipl. ing. Tomislav Andrić, rukovoditelj NDT-a i mr.sc. Mario Rovan, voditelj projekta Službe razvoja Brodotrogira d.d. Rad prikazuje područje sadašnje primjene NDT-a u Brodotrogiru d.d. u području planiranja i provedbe ispitivanja kod izvođenja radova u brodoremontu i brodogradnji, te budući smjer razvitka NDT-a sukladan predstojećoj planiranoj provedbi programa restrukturiranja utemeljenog na širokoj primjeni Lean principa.

Read 1666 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Međunarodno savjetovanje MATEST 2011