Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Održana 14. sjednica Gradskog vijeća Trogira

Gradsko vijeće Trogira jednoglasno je prihvatilo na svojoj 14. sjednici održanoj 16. rujna ove godine prijedlog Odluke da se županu Anti Sanaderu hitno podnese zahtjev za pokretanje postupka izmjena i dopuna prostornog plana Splitsko - dalmatinske županije za područje “Brodotrogira”, kao nužan preduvjet provedbe programa njegovog restrukturiranja.

Odluci je prethodila prezentacija ovog programa ,koju je ispred brodogradilišta obavio Mario Geić, dok je na upite vijećnika odgovarao Mateo Tramontana, predsjednik Uprave Brodotrogira.

Ne dozvoliti otezanje

Podsjetio je Geić prisutne kako je u Brodotrogiru trenutačno zaposleno 1240 radnika, kako je zadržavanje brodograđevne djelatnosti važno za njegov opstanak te kako je brodogradilište, imajući u vidu činjenicu da posluje sa 624 domaće tvrtke, od kojih je 247 iz županije, izuzetno značajan gospodarski subjekt za širu regiju. Obavijestio je vijećnike da se proces privatizacije privodi kraju te da je u tijeku odobravanje toga programa od Agencije za tržišno natjecanje. Međutim, naglasio je da je potencijalni problem koji se može dogoditi i otegnuti cijeli proces upravo neriješena urbanistička situacija. Pojasnio je kako se izmjene moraju izvršiti za planiranu luku nautičkog turizma i servisnu bazu za jahte na sjevernoj obali Čubrijan za koje je Vlada već odobrila koncesiju na pomorskom dobru.
Da bi se mogao realizirati planirani projekt, potrebno je postojeće oznake Malo LN (luka nautičkog turizma - županijski značaj) i Malo LO (luka posebne namjene - servisna baza - županijski značaj) promijeniti u oznake Veliko LN (luka nautičkog turizma - državni značaj) i Veliko LO (luka posebne namjene - servisna baza - državni značaj), s obzirom na to da je “Brodotrogir” tvrtka od značaja za Republiku Hrvatsku, rekao je Geić.

Jedinstvena ponuda na ovom dijelu Mediterana

Dodao je kako je na jugoistočnom dijelu Čubrijana u Saldunskoj uvali sadašnjim planom predviđena izgradnja luke otvorene za javni promet, što bi trebalo ukloniti, jer na tom prostoru ne postoje uvjeti za takav sadržaj.

Stoga bi u županijskom prostornom planu na toj površini trebalo omogućiti izgradnju luke nautičkog turizma od državnog značaja, odnosno servisne baze i marine za megajahte, ustvrdio je Geić.
Takva investicija, koja mora biti realizirana kroz razdoblje restrukturiranja, predstavljat će u konačnici značajan iskorak u servisiranju megajahti te upotpunjavanju turističke ponude ne samo u Splitsko-dalmatinskoj županiji, nego i na ovom dijelu Mediterana.

Read 1504 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Održana 14. sjednica Gradskog vijeća Trogira