Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Posjeta za posjetom

Posjete studenata i srednjoškolskih učenika Brodotrogiru radi stjecanja saznanja o procesima u brodogradnji ne jenjavaju.

Prošlog tjedna naš su škver u pratnji prof. Markovine i prof. Čaglja obišli studenti splitskog FESB-a poslušavši izlaganja trogirskih inžinjera o projektiranju i konstruiranju broda te pripremi same proizvodnje.

Budući inženjeri brodogradnje najviše su vremena proveli u brodoradionici kod trasera na prikazu izrade šablona i radnika na preši, gdje su vidjeli prikaz krivljenja lima i kontrolu  zakrivljenosti šablonom  te tima na robotu pri rezanju profila i otvora na profilu. Uslijedio je obilazak radova ravnanja i rezanja  zavarenih profila gdje su na licu mjesta pratili rezanje plazmom, plamenom i poluatomatom za ravno rezanje tzv. blanjanje odnosno pripremu ruba profila za zavarivanje. Uslijedio je pregled panel linije, montaže,bojanja i opremanja sekcija te gradnje trupa uz sada već nezaobilazan razgled i razgovore o platformi.

Vidno zadovoljni viđenim studenti su priznali da je bez ovakvih stručnih posjeta teško sagledati i predočiti si kako se izrađuje šablone, koriste letvice i utezi kod interpolacije krivulje, a kamoli kako izgleda uživo prostor brodske strojarnice.
Danas je uslijedio i posjet četrdesetak učenika Tehničke škole iz Šibenika za koje je priređena uobičajena  prezentacija brodogradilišta te obilazak škverskih pogona.

Read 1666 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Posjeta za posjetom