Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Održan međunarodni seminar na splitskom FESB-u

Na međunarodnom seminaru ''Lean menadžment - od koncepta do poslovne izvrsnosti'' , održanom pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, predstavljena su najnovija iskustva u primjeni koncepta Lean u svrhu postizanja dugoročne konkurentnosti tvrtki .

Svojim sadržajem seminar je pratio proces revitalizacije industrijskih postrojenja, a što je ključna tema razvojne politike SD županije. Obraćajući se u uvodnom dijelu sudionicima seminara, Luka Brčić, dožupan Splitsko-dalmatinske županije je naglasio kako SD županija uvijek podupire ovakve i slične sadržaje. „Ovo je jedna pločica u sveukupnom mozaiku, korak unaprijed gledanja na optimizam u sadašnjosti i budućnosti“, rekao je Brčić.

Govoreći u ime  Brodograđevnog klastera SDŽ-a Tino Antonini, klaster menadžer, obratio se sudionicima te istaknuo: „Lean menadžment je jedan od instrumenata s kojim se može unaprijediti brodogradnja.“

U okviru prezentacije rezultata niza poslovnih slučajeva  iz Njemačke i Japana te posebice primjene Lean menadžmenta u više hrvatskih poduzeća, predstavljena su i petogodišnja iskustva te dosezi Lean menadžmenta u Brodotrogiru d.d. Brodotrogir je primjenio koncept Lean tj. vitke i elegantne proizvodnje u suradnji s prestižnom njemačkom institucijom Fraunhofer, koja ima veliko iskustvo u primjeni Lean-a, uključujući i tranzicijske zemlje. Postignuti rezultati su ohrabrujući i s pravom se može tvrditi da je Lean menadžment uistinu put do poslovne izvrsnosti. Proces je dugotrajan, a odlučujući moment je brzina zamjene zastarjele proizvodne filozofije novom filozofijom utemeljenoj na novoj menadžerskoj školi koja se temelji na integraciji procesnog i poslovnog upravljanja.

Na seminaru se skupilo oko 80ak sudionika iz kruga velikih, srednjih i malih gospodarskih subjekata.
Detaljnije informacije o seminaru pročitajte ovdje .

Izlaganje "Iskustva primjene metodologije 5S+1 u brodogradilištu Brodotrogir" pročitajte ovdje.

Read 612 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Održan međunarodni seminar na splitskom FESB-u