Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U posjeti članici Brodograđevnog klastera SD Županije

Nakon nedavno svečanog puštanja u rad robotiziranog stroja za rezanje vodenim mlazom, u tvrtki "Salona Var", "Water Jet" je prikazan predstavnicima klastera SD Županije među kojima su bili i predstavnici Brodotrogira.

Instaliranjem “Water Jet-a”, mala tvrtka “Salona Var” napravila je veliki tehnološki iskorak u proizvodnim tehnologijama brodograđevnog klastera, jer je to prvi stroj takve vrsti u regiji, pa čak i u susjednim regijama.

 Vodom se mogu rezati i najsloženije krivulje u najtvrđim materijalima
“Water Jet-om”, vrijednim 250 tisuća eura, režu se čelik, aluminij, staklo, kamen, plastika, ali što je najvažnije i najtvrđi materijali poput toplinski obrađenih legiranih čelika pa čak i sinteriziranih tvrdih materijala. Osim toga mogu se rezati i najsloženije krivulje i oblikovati zakrivljenje površine, jer kompjuter stroja upravlja vodenim mlazom u pet upravljačkih osi. Kompjuter „Water Jet-a“ može primiti podatke s bilo kojeg drugog kompjutera tako da se vrlo brzo može izraditi potreban komad.  Direktor tvrtke “Salona Var” Mladen Stupalo, kaže da se zahvaljujući takvim odlikama bitno podiže kompetentnost tvrtke u reparaturnim radovima koje obavlja i bitno snižava vrijeme reparaturnog zahvata.

Nove šanse u razvoju brodograđevnog klastera
Klaster menadžer Brodograđevnog klastera Županije Splitsko-dalmatinske, Tino Antonini ocjenjuje, da pojava novih tehnologija pruža nove šanse u razvoju klastera, kako u smislu izrade dijelova iz čelika tako i izrade dijelova iz drugih materijala, koje nije do sada bilo moguće izrađivati raspoloživim tehnologijama u klasteru. Nesumnjivo, da ¨Water Yet“ može utjecati na smanjenje zastoja opreme u klasteru, jer izrada zamjenskih dijelova može biti brža.


Priredio: Mr.sc. Mario Rovan, dipl.ing.

Read 2459 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti U posjeti članici Brodograđevnog klastera SD Županije