Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Srednjoškolci iz Šibenika u posjeti škveru

Iako vremenski uvjeti nisu bili najpovoljniji, ni to nije omelo učenike i profesore Tehničke škole iz Šibenika da jučer posjete Brodotrogir.

Njih četrdesetak, koji se obrazuju za zanimanje tehničara za brodostrojarstvo i računalnog tehničara za strojarstvo, pomno je pratilo izlaganje o Brodotrogiru i radu u njemu u restoranu brodogradilišta.

Mr.sc. Mario Rovan,dipl.ing. objasnio je proces proizvodnje broda putem filma prikazanog na video zidu, a poslije su to isto imali priliku vidjeti u obilasku po škveru.

Pod vodstvom rukovoditelja proizvodnje Nenada Matijevića, dipl.ing., rukovoditelji radionica i voditelji objekta, kao i radnici, prikazali su učenicima čitav niz radnih postupaka specifičnih za brodogradnju.

Vidno su bili zadovoljni, i učenici, a i njihovi profesori. “Bilo je interesantno ovdje vidjeti uživo ono o čemu učimo u školi. Poseban mi je doživljaj bio u strojarnici”, rekao je jedan od učenika.“Ovoliki brod nikad u životu nisam vidio”, bili su samo neki od komentara koje su učenici međusobno izmjenjivali prilikom odlaska iz trogirskog škvera.

Read 1268 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Srednjoškolci iz Šibenika u posjeti škveru