Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pomorski nautičari u Brodotrogiru

Danas su Brodotrogir d.d. posjetili učenici drugog razreda iz Prometno – tehničke škole iz Šibenika koji se obrazuju za zanimanje pomorskog nautičara. Njih sedamnaest uz pratnju svog profesora Jurice Peše obavili su stručni posjet brodogradilištu.

Na početku je glavni projektant Nenad Flesch, dipl.ing. brodogradnje, prezentirao proces usklađenja projekta s pravilima koja propisuju sigurnost  plovidbe u izlaganju pod nazivom "Evolucija projekta broda u odzivu na zahtjeve novih pravila". Potom su budući moreplovci provedeni u pratnji svojih domaćina iz Brodotrogira kroz cijelo brodogradilište na način da spoznaju i dožive proces izgradnje tankera za prijevoz kemikalija.

“Znači nam ovaj posjet, jer drugačije je kad ono što učimo u teoriji doživimo i u praksi. Puno je stvarnije”, rekao je jedan od učenika. Osim što su obišli brodove u izgradnji na navozu i na opremnoj obali, obišli su i turski brod koji se nalazi na remontu u plovnom doku.Posebno je bilo interesantno, kako je brod podignut u dok s teretom, jer se to kod uobičajenog remonta broda ne radi.“Zadovoljstvo mi je uvijek doći u vaše brodogradilište i već sedmu godinu zaredom dovodim svoje učenike. Svaki put kad ovde dođem, naučim nešto novo”, rekao je na kraju g. Pešo.

Read 1066 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Pomorski nautičari u Brodotrogiru