Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Nove tehnologije i povezivanje kao odgovor na gospodarske izazove

U Splitu je 9. veljače 2010. u organizaciji Brodograđevnog klastera Splitsko-dalmatinske županije, Splitsko-dalmatinske Županije, Hrvatskog klastera brodogradnje i Hrvatske udruge poslodavaca održan na Fakultetu elektrotehnike strojarstva i brodogradnje susret gospodarstvenika, državnih institucija i državnih agencija na temu:" Nove tehnologije i povezivanje kao odgovor na gospodarske izazove". Ispis prezentacije možete preuzeti ovdje

Na skupu, na kojem su uz mnoge male i srednje tvrtke i oba velika brodogradilišta u Županiji, sudjelovali i predstavnici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i ustanove BICRO (za razvoj i unaprijeđenje inovacijskog i tehnologijskog sustava), naglašena je izuzetna važnost akcija kojima se podiže konkurentnost hrvatskog gospodarstva, posebno u sadašnjem trenutku recesije na globalnom tržištu.

Klasteri igraju ključnu ulogu u procesu podizanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, zbog čega Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva podržava rad klastera u Hrvatskoj, kao i međudržavna povezivanja. Prezentacijama tvrtki, fakulteta i državnih institucija prikazana su postignuća iz područja inovacija proizvoda i u proizvodnji te područja povezivanja na razvoju novih inovativnih rješenja, nastalih među članicama i nečlanicama brodograđevnog klastera.

Voditelj projekta u Službi razvitka i investicija u Brodotrogiru d.d., mr. sc. Mario Rovan, dipl. ing. održao je izlaganje pod naslovom „Povezivanje i inovacija tehnologije – Iskustva“. Izlaganje prikazuje na primjeru projekta „Integralni plan razvitka Brodotrogira d.d.“, korist od korištenja izvan sektorskog prelijevanja znanja i inventivnosti u fazi projektiranja transformacije sustava u konkurentniji sustav, te na neophodnost podizanja kompetitivnosti dionika vertikalne komponente klastera (lanca reprodukcije) identificiranu u fazi vrednovanja projekta transformacije.

Read 1363 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Nove tehnologije i povezivanje kao odgovor na gospodarske izazove