Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Završeno prikupljanje potpisa na peticiju za spas Brodotrogira d.d. u organizaciji SMH

Danas je okončano prikupljanje potpisa na peticiju Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) za spas Brodotrogira d.d. Od Slavka Bilote, glavnog povjerenika Sindikata metalaca Brodotrogira d.d., doznajemo kako  je sveukupno prikupljeno 2809 potpisa od čega 1020 u samom škveru, a preostalih 1789 na trogirskoj ribarnici i gradskom trgu. „Sveukupno 2809 potpisa skupljeno je u 2 puta po 5 sati“, kaže Bilota. Konačan broj prikupljenih potpisa  jasno potvrđuje svjesnost građana Trogira o presudnom značaju opstanka škvera odnosno činjenice da veliki broj građana Trogira i šireg trogirskog područja  neposredno ili posredno svoju egzistenciju temelji na Brodotrogirovoj proizvodnji.

Poznato je da su sindikati svojim pismom pravovremeno upozorili  Vladu RH da nije izabrano pravo vrijeme za natječaj o prodaji hrvatskih brodogradilišta, koji je hrvatska Vlada objavila u trenucima najveće svjetske i domaće gospodarske recesije i  financijske krize.

Peticijom se zahtjeva od Vlade RH-a i Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva da zatraže od Europske komisije odgodu drugog kruga natječaja privatizacije radi što kvalitetnije pripreme odnosno dorade  natječaja  te  izbora najpovoljnijeg ponuđača.

Od Vlade RH i nadležnog Ministarstva očekuje se u razdoblju realizacije drugog kruga natječaja osiguranje kako uvjeta za normalno poslovanje tako i isplate plaća radnicima.

Kako saznajemo, peticiju sa prikupljenim potpisima predstavnici SMH  namjeravaju sutra predati u 11sati u Ured Vlade RH.

Read 654 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Završeno prikupljanje potpisa na peticiju za spas Brodotrogira d.d. u organizaciji SMH