Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prikupljanje potpisa na peticiju Sindikata metalaca Hrvatske za spas Brodotrogira d.d.

Sindikat metalaca Hrvatske organizirao je potpisivanje peticije za spas hrvatskih brodogradilišta.Peticija se potpisuje u brodogradilištima i na javnim mjestima gradova u kojima je sjedište brodogradilišta od 05. listopada i traje do 14. listopada.

„Do sada je u Brodotrogiru prikupljeno 760 potpisa, ali potpise prikupljamo i dalje. U subotu je na trogirskoj ribarnici prikupljeno 900 potpisa. Sveukupno ih zasad imamo 1660, ali to nije konačna brojka jer sutra nastavljamo s prikupljanjem potpisa od 7 – 13h s tim što će se osim u škveru, trogirskoj ribarnici potpisi prikupljati i na Trgu“, doznajemo od Slavka Bilote, glavnog povjerenika Sindikata metalaca Brodotrogira d.d.
Peticiju sa potpisima građana sindikalisti namjeravaju predati u Ured Vlade RH 15.listopada o.g. Iz Sindikata doznajemo kako su uputili pismo Vladi RH jer unatoč njihovom upozorenju nije izabrano pravo vrijeme za prodaju hrvatskih brodogradilišta, a Vlada RH iste je objavila u trenucima najveće gospodarske i financijske krize. „Nismo iznenađeni rezultatom prvog kruga natječaja te tražimo odgodu objave drugog kruga“, kažu Sindikalisti.
U pismu kojeg su uputili Vladi RH između ostalog stoji kako se trenutačno organizira javno potpisivanje peticije radnika i građana Republike Hrvatske čime se želi izravno iskazati stav odnosno mišljenje građana po pitanju privatizacije brodogradilišta. U protivnom „spremni smo svim sredstvima braniti svoja radna mjesta, tražiti ostavke svih onih koji su krivci za porazan rezultat prvog kruga natječaja, pa i ostavku Vlade“, stoji u pismu.

Peticijom se traži od Vlade RH i Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva da zatraže od Europske komisije odgodu drugog kruga natječaja privatizacije, a sve u cilju kvalitetnije pripreme natječaja i izbora najpovoljnijeg ponuđača. Za vrijeme do realizacije drugog kruga natječaja od Vlade RH i nadležnog Ministarstva očekuje se osiguranje normalnog poslovanja i isplate plaća zaposlenima.

Read 574 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Prikupljanje potpisa na peticiju Sindikata metalaca Hrvatske za spas Brodotrogira d.d.