Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Posjet gospodarstvenika njemačke pokrajine Mecklenburg-Vorpommern Brodotrogiru

Splitski gospodarski susret delegacije njemačke pokrajine Mecklenburg - Vorpommern i gospodarskih subjekata Splitsko - dalmatinske županije u okviru međunarodne suradnje gospodarstva Njemačke i Hrvatske počinje 02.07. posjetom njemačke delegacije našem brodogradilištu te se nastavlja slijedeći dan u 10,00 sati gospodarskim susretom u hotelu Atrium u Splitu.

Gospodarstvo pokrajine Mecklenburg-Vorpommern je izuzetno povezano sa brodograđevnom industrijom, koja je u cijelosti restrukturirana i privatizirana u periodu ujedinjenja istočne i zapadne Njemačke. Tako se danas brodogradilišta u gradovima Wismar, Rostock- Warnemünde, Stralsund, Greifswald i Wolgast ubrajaju u najmodernija visokoefikasna brodogradilišta u svijetu. Paralelno s transformacije brodograđevne industrije u ovoj je pokrajini razvijan i turizam,i to posebice nautički turizam, pretežito na obali Sjevernog mora.
Kako je razvitak pokrajine Mecklenburg-Vorpommern sličan uvjetima i problemima s kojima se susreće Splitsko-dalmatinska županija , ocjenjuje se da postoje realni uvjeti za gospodarsku suradnju kako na području prijenosa iskustava razvoja brodogradnje i turizma tako i sudjelovanja u razvoju proizvoda i usluga te zajedničkom nastupu na tržištu.

Za Brodotrogir je od posebnog značaja što se u sastavu delegacije nalaze i predstavnici Instituta Fraunhofer iz Rostocka koji su radili na projektiranju suvremenog oblika Brodotrogira – kompaktnog brodogradilišta u kojem se provodi vitka (Lean) proizvodnja , predstavnici Sveučilišta iz Rostocka i Udruge njemačkih Inkubatora i Tehnoloških centara ADT bez čije podrške uspješna transformacija njemačke brodogradnje ne bi bila moguća.

Read 1137 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Posjet gospodarstvenika njemačke pokrajine Mecklenburg-Vorpommern Brodotrogiru