Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Gradska uprava dala punu podršku Brodotrogiru

Na 31. sjednici  Gradskog vijeća  Grada Trogira, održanoj 03. ožujka o.g., vijećnici su jednoglasno podržali trogirsko brodogradilište  te je donesena Odluka o izdvajanju prostora  Brodotrogira d.d. (rt Ćubrijan) u zasebnu prostornu cjelinu gospodarske namjene, a u svrhu izrade Detaljnog plana uređenja u sklopu Urbanističkog plana uređenja naselja Trogir.

U Odluci nadalje stoji kako se područje naselja Trogir, koje je u obuhvatu koncesija o pomorskom dobru (rt Ćubrijan) dodijeljenih Brodotrogiru d.d. i trgovačkim društvima u vlasništvu Brodotrogira d.d., izdvaja  kao zasebna prostorna cjelina gospodarske namjene i  to za brodogradilište, servisnu bazu, luku nautičkog turizma i luku za javni promet.  U tom smislu nalaže se izrađivaču da za ovo područje izradi Detaljni plan uređenja  rta  Ćubrijan, koji bi bio zasebna cjelina Urbanističkog plana uređenja naselja Trogir.

Ove djelatnosti koje su predviđene u DPU-u upravo se odnose na one djelatnosti  koje danas radimo ili predviđamo raditi putem našeg  Programa  restrukturiranja. Ovom odlukom gradska vlast je jasno iskazala svoj stav oko budućnosti  Brodotrogira i njegovih radnika, a prostor Brodotrogira je naznačila kao prostor gospodarske namjene. Dakle, očigledno je da je odluka  slijed  jednog  kontinuiteta  suradnje Brodotrogira  s  Gradskim poglavarstvom i Gradskim vijećem. Ne zaboravimo napomenuti kako Brodotrogir kao najznačajniji gospodarski subjekt u Trogiru čini izvor većeg dijela javnih prihoda Grada.

Grad Trogir može  nesmetano izrađivati UPU grada Trogira neovisno o Brodotrogiru, što znači da ova upravo donesena odluka omogućava i nesmetan razvoj kako trogirskog brodogradilišta, isto tako i Grada Trogira i usklađivanja zajedničkih potreba. Od strane Brodotrogira, na 31. sjednici GV-a, prisustvovali su Mateo Tramotana, predsjednik Uprave Brodotrogira, Slavko Bilota, predsjednik Sindikata metalaca, Đani Lučin, predsjednik Nezavisnog sindikata ,Jerko Uljević, predsjednik  Radničkog vijeća te  radnici Brodotrogira. Mateo Tramontana, predsjednik Uprave Brodotrogira na kraju svog izlaganja zahvalio se svima na podršci  kako gradskoj vlasti, tako i oporbenim strankama, odnosno svima onima koji su truda uložili i pridonijeli ovoj Odluci.

Read 729 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Gradska uprava dala punu podršku Brodotrogiru