Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Brodotrogir na 2. sajmu poslova

U organizaciji HZZ – Područna služba Split te u suradnji s lokalnim partnerima, u ponedjeljak, 02. ožujka u sinjskom hotelu “Alkar”održao se 2. sajam poslova Splitsko – dalmatinske županije pod nazivom Pogodite “u sridu”!

Pokrovitelji sajma bili su Splitsko-dalmatinska županija, gradovi Sinj, Trilj i Vrlika, te općine Otok, Hrvace, Dugopolje i Dicmo. Glavni cilj ovog sajma bio je okupiti na jednom mjestu sve relevantne institucije na tržištu rada i omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje kroz jačanje partnerstva za zapošljavanje te na taj način sudjelovati u razvitku regionalnog gospodarstva.

Među izlagačima bili su poslodavci, obrazovne institucije i partneri. Sajam je otvorio župan Ante Sanader u nazočnosti Ankice Paun Jaralah, ravnateljice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i njenih suradnika, Miroslava Delića i Frane Šuste, gradonačelnika Sinja dr. Ivana Nasića, čelnika drugih gradova i općina cetinskog kraja i Dugopolja, poduzetnika, školskih institucija.
Otvarajući sajam župan Ante Sanader pozvao je poslodavce da koriste poticajna sredstva županijskog proračuna za zapošljavanje. Ravnateljica Ankica Paun Jaralah ovaj je sajam, kojeg je organizirala Područna služba Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje Split, ocijenila pozitivnim primjerom i istaknula da ovakve susrete ponude i potražnje rada, na kojima će poslodavci dobiti ponude radnika, a radnici ponude za posao, treba njegovati i razvijati.

Prema podacima Miroslava Delića, pročelnika Područne službe HZZ-a Split, prošlogodišnji prvi Sajam poslova rezultirao je s oko 1700 ponuda nezaposlenih prema poslodavcima, od kojih je više od tisuću dobilo posao. Delić je naglasio kako je cetinska krajina veliki izvor radnika za područje županije i šire, naročito za sezonsko zapošljavanje u turizmu, što je bila i glavna tema okruglog stola.

“Vidite, sajam je posjetio veliki broj učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola s područja cetinskog kraja. To i jest cilj, da se učenici interesiraju što se traži danas na tržištu rada i da u pogledu odabira svoje struke izaberu pravi put. Inače, krajem veljače ove godine u našoj županiji bilo je 32 tisuće nezaposlenih, što je šest posto manje nego prošle godine u ovo doba. Jedino zabrinjava smanjena potražnja za radnicima, no približava se turistička sezona pa bi se i to trebalo promijeniti",istaknuo je Delić.

Read 612 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Brodotrogir na 2. sajmu poslova