Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U Brodotrogiru postavljena spomen ploča palim braniteljima

Spomen ploča palim braniteljima sa šireg područja bivše općine Trogir postavljena je 14.studenog ove godine povodom dana grada Trogira te godišnjice Udruge veterana Domovinskog rata ''Brodotrogir'' kao zahvala i spomen na živote darovane domovini.

''Mnogi nas pitaju zašto spomenik na ovom mjestu'', spomenuo je tom prilikom Ivica Muštra, predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata „Brodotrogir",nastavivši '' to mogu pitati samo oni koji ne znaju koliko je ovo tlo sveto za nas. Kad je zlo s istoka krenulo prema Lijepoj našoj, kad su neprijatelji poželjeli zgaziti naše gradove i sela, osvojiti naše more i uvale, krenuli smo upravo s ovog mjesta, iz našeg škvera, u boj protiv osvajača naše domovine Hrvatske. Revoltirani na sav užas oko nas, na smrt i palež,koja je postala dio naše svakodnevnice, spontano smo se okupili i odavde krenuli u obranu domovine.
Naš škver dao nam je tehničku i materijalnu potporu. Mnogi od dragovoljaca, nažalost, nisu se vratili živi. Mnogi su od posljedica rata kasnije umrli. I u ime svih onih, koji nisu imali sreću vratiti se svojim domovima, našem škveru i uživati u slobodi , poželimo da ovaj škver ostane na istom mjestu, gdje su radili naši djedovi i očevi i gdje i mi danas radimo. Zahvaljujemo Upravi Brodotrogira kao i firmi Kairos commerce koja nam je donirala spomen ploču. Zahvaljujemo i kooperantima koji nam svesrdno pomažu, doživljavajući ovu akciju i naš škver kao svoj", istakao je na kraju Muštra.

Prigodnim riječima skupu se obratio i Luka Brčić, dožupan Splitsko - dalmatinske županije, a Vjeran Nadovski, izaslanik Zdenke Buljan, gradonačelnice grada Vukovara, otkrio je uz pomoć Muštre spomen ploču koju je blagoslovio fra Ivo Sadrić iz Župe sv. Jakova. Nadovski u svom govoru nije propustio zahvaliti se na sidru poklonjenom njihovom gradu heroju u studenom prošle godine koje sad krasi vukovarsku „rivu", završavajući svoj govor sa poznatim geslom veterana Domovinskog rata ''Zajedno u ratu, zajedno u miru''. Svečani čin otkrivanja spomen ploče potom je prigodnim nastupom uveličala klapa Tragos.

Read 664 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti U Brodotrogiru postavljena spomen ploča palim braniteljima