Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Svjetska prestižna priznanja za Brodotrogirov dizajn i inovacije

Brodotrogirov chemical tanker „Siteam Explorer", osvojio je niz renomiranih svjetskih stručnih nagrada -„Significant ship of 2007" britanskog Kraljevskog brodarskog zavoda (Royal Institution of Naval Architects", „Distinctive ship of 2007" američkog časopisa „Marine Log" iz New Yorka te priznanje australskog pomorskog i brodograđevnog magazina „Ships and shipping".

Riječ je o prvom brodu iz serije od deset ugovorenih brodova za Eitzen Chemical ASA, trećeg najvećeg svjetskog vlasnika brodova za prijevoz kemikalija i najvećeg svjetskog vlasnika IMO 2 brodova u sastavu norveške Eitzen Group,isporučenom u trogirskom brodogradilištu u srpnju prošle godine.
Ovaj handymax tanker za prijevoz kemikalija, po primjenjenim rješenjima i sustavima sofisticiraniji od oil ili product tankera, predstavlja značajno unaprjeđenje Trogir-Designa (T-designa), branda po kojemu je Brodotrogir sa četiri posljednje serije brodova, ušao u sam vrh svjetske brodograđevne industrije.

Isporučeni brodovi prednjače ,zahvaljujući inovativnim projektnim i izvedbenim rješenjima u usporedbi sa ostalim brodovima u toj kategoriji, tehničkim perfomansama, niskim troškovima u eksploataciji i pouzdanošću.
Svjetski stručnjaci predviđaju rast potražnje flote brodova za prijevoz kemikalija u narednih petnaestak godina po stopi od 4 % godišnje odnosno od približno 2 milijuna cgta uslijed rastuće međunarodne trgovine kemijskim proizvodima (stabilan rast međunarodnog izvoza iz Europe i Sjeverne Amerike,povećanje rasta izvoza s Bliskog Istoka,povećanje uvoza u Kinu i općenito Aziju).

Tržišna potražnja i soficisticiranost izvedbe ostavljaju prostor za više cijene ovih tipova brodova,koje su se ,prešavši značajno razinu od 50 milijuna dolara po brodu ,udvostručile u odnosu na 2000. godinu.

Read 1051 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Svjetska prestižna priznanja za Brodotrogirov dizajn i inovacije