Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Predavanje o zavarivačkim postupcima u Brodotrogiru

Na inicijativu Društva za tehniku zavarivanja Dalmacija uz potporu Brodotrogira d.d. održano je predavanje na temu „Praškom punjene žice i njihova primjena".

Cilj je ovog tematskog predavanja bio prezentirati temu o vrlo važnom zavarivačkom postupku zastupljenom kako u brodogradnji tako i u velikom broju poduzeća, izuzetno značajnoj za produktivnost, kvalitetu i učinkovitiji rad metaloprerađivačkih firmi.
Branko Jurko, inicijator predavanja, član Društva, inače rukovoditelj Odjela tehnologije zavarivanja u Brodotrogiru i Zoran Širić, rukovoditelj Službe pripreme rada te Marko Bešker, predsjednik Društva za tehniku zavarivanja Dalmacija pozdravili su sve sudionike u uvodnom dijelu prezentacije.

Potom su diplomirani inžinjeri Josip Matošević, Zoran Vuković, Nenad Đurđević i Darko Selaković, inače uposlenici Brodosplita, obradili teme kao što su ''Postupak zavarivanja praškom punjenih žica '',Uređaji za zavarivanje '',''Osnovni i dodatni materijali '' i ''Najčešće greške u zavarenim spojevima i načini otkrivanja grešaka''.

Po završetku predavanja Jurko je istaknuo:„ Zadovoljan sam sa svim. Organizacijom pogotovo. Na tome hvala rukovodstvu Brodotrogira.  Zaista smo imali punu podršku i smatram da sad ne treba stati na ovome. Očekujem da će se predavanja poput ovog današnjeg nastaviti. Potrebno je pratiti razvoj tehnologije,jer nije dovoljno samo uzeti strojeve i opremu, već znati rukovati s njima i koristiti ih. Treba maksimalno ulagati u izobrazbu vlastitog kadra", ističući „Prije Domovinskog rata, zavarivači su našeg brodogradilišta, postizali izuzetno dobre rezultate na natjecanjima metalaca u Hrvatskoj. Sad smo ostali na tome da je zanimanje zavarivač postalo deficitarno zanimanje. Ponavljam, treba ulagati u izobrazbu odnosno imati pravi program za zavarivače. Uvjeta imamo. Bitna je volja."

Read 729 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Predavanje o zavarivačkim postupcima u Brodotrogiru