Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ne ponovilo nam se!

U Brodotrogiru je održana radna vježba pod nazivom „Ne ponovilo nam se" u kojoj su svi sudionici, od Odjela zaštite od požara Brodotrogira do predstavnika lučkih vlasti te policije, demonstrirali traženu razinu spremnosti i obučenosti.

Cilj je vježbe bio provjera sustava rukovođenja u kriznim situacijama, funkcioniranja sustava komunikacije te identificiranje vremena potrebitog za reagiranje odnosno okupljanje svih sudionika u vježbi.
Vježba je započela poduzimanjem mjera temeljem telefonske dojave na porti Brodotrogira o postavljenoj eksplozivnoj napravi na velikom navozu ispod Novogradnje 317.

Po zaprimljenoj obavijesti, Odjel zaštite od požara Brodotrogira, je sa vatrogasnim vozilom i vozilom hitne pomoći sa uključenim sirenama izašao na mjesto događaja.

Potom je uslijedila evakuacija radnika s Novogradnje 317, predmontažne hale i okolnih prostora, odnosno određivanje zona djelovanja, opasnosti i sigurnosti od strane voditelja ekipa za evakuaciju i vatrogasno dežurstvo trogirskog brodogradilišta te osiguranje zone sigurnosti uz nadzor Odjela koordinacije zaštitarskim poslovima i zaštitarske tvrtke M4 Markioli grupa d.o.o.
Po završenoj evakuaciji, izvješćeno je Zapovjedništvo Brodotrogira d.d. o sigurno obavljenoj evakuaciji zaposlenika. Potom su specijalne postrojbe MUP-a pristupile pretraživanju i lociranju eksplozivne naprave te, nakon obavljenih potrebitih radnji, njenoj deaktivaciji,čime je vježba okončana.

Damir Kuzmanić, rukovoditelj Službe zaštite na radu u Brodotrogiru, zahvalio se na kraju svim sudionicima i zaposlenicima trogirskog brodogradilišta na sudjelovanju u vježbi te ispunjavanju postavljenih zadaća, ocjenjujući današnju vježbu izuzetno uspješnom.

Read 559 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Ne ponovilo nam se!