Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Stipendisti u trogirskom brodogradilištu

Zoran Butić, rukovoditelj Sektora zajedničkih službi Brodotrogira d.d.  i njegov pomoćnik Ugo Burić uručili su danas na prigodnom susretu polaznicima druge generacije Srednje strukovne škole „Blaž Jurjev Trogiranin"  ugovore o stipendiranju.
Kako je riječ je o deficitarnom zanimanju, učenicima su osigurani i  stipendija i posao nakon završetka školovanja.

Tako će im se tijekom školovanja mjesečno isplaćivati stipendije i to u iznosu od 400 kuna za prvu, 500 kuna za drugu i 600 kuna za treću školsku godinu te polovicu četvrte godine.
Sam je program za brodograditelje, inače u ukupnom trajanju tri i pol godine,uveden  na inicijativu Brodotrogira prošle godine u srednje škole od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Pri ovogodišnjim upisima u Srednju strukovnu školu „Blaž Jurjev Trogiranin", osnovnoškolci su imali priliku upisati jedinstveno zanimanje brodograditelj programskim ujedinjenjem dosadašnjih zanimanja - brodocjevar, brodomonter, zavarivač, brodotraser i plinski rezač.

Butić i Burić su i ovom prilikom istaknuli da su razlozi za stjecanje zanimanja brodograditelj višestruki te da se od novog obrazovnog programa očekuje da u cijelosti odgovori novim zahtjevima tržišta i time značajno doprinese povećanju produktivnosti i konkurentnosti hrvatske brodogradnje.

Read 1156 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Stipendisti u trogirskom brodogradilištu