Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Libijski brod na generalnom remontu

ahvaljujući višegodišnjoj uspješnoj suradnji zagrebačke tvrtke Adria - Mar Brodogradnja sa libijskom ratnom mornaricom, Brodotrogir je ugovorio generalni remont libijskog pomoćnog odnosno logističkog broda "Ibn Ouf".

Posao je u cijelosti koordiniran sa državnom agencijom RH Alan, koja je, sukladno svojim zakonskim ovlaštenjima, obavila sve potrebite predradnje i postupke dobivanja propisanih suglasnosti za dolazak stranog ratnog broda na remont u Republiku Hrvatsku.

"Ibn Ouf" je sagrađen krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća u Francuskoj. Brod, dužine 100m i širine 15,7m, namijenjen je prijevozu tenkova i vozila. Ugovoreni radovi trajat će nešto manje od godinu dana. Obuhvatiti će zamjenu djelova čelične konstrukcije i oplate trupa te nadgrađa, ugradnju novih pogonskih strojeva i generatora, remont svih brodskih sustava, remont pramčane rampe, obnovu interijera te ugradnju nove radio - komunikacijske i navigacijske opreme. Uspješna realizacija ovog projekta omogućit će daljnji rast gospodarske suradnje između Libije i Republike Hrvatske, za koju se očekuje da, obzirom na izuzetno dobre političke odnose i raspoložive potencijale obiju zemalja, bude iz godine u godinu uspješnija i kvalitetnija.

Read 1182 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Libijski brod na generalnom remontu