Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Održana osnivačka skupština brodograđevnog klastera Splitsko - dalmatinske županije

Osnivačka skupština brodograđevnog klastera Splitsko - dalmatinske županije održana je u četvrtak, 05. srpnja o.g. kao rezultat procesa započetog prije godinu dana na inicijativu Splitsko - dalmatinske županije (SDŽ), Razvojne agencije SDŽ te Hrvatske gospodarske komore.

Inicijativnu radnu grupu vodili su predstavnici Brodotrogira d.d. i Brodosplita d.d., AD brodova i više manjih tvrtki poslovno vezanih za malu i veliku brodogradnju. Za predsjednika klastera izabran je prof.dr. Ivica Veža, kao jedan od glavnih inicijatora procesa formiranja klastera, a u savjet klastera predstavnici tvrtki na području SDŽ, splitskih fakulteta te članovi sindikata. Za člana savjeta izabran je Mario Geić, dipl.ing., inače rukovoditelj Službe razvitka i investicija u Brodotrogiru.

Ova dugo očekivana inicijativa, čija je temeljna ideja pokretanje regionalne proizvodnje oslanja se na brodogradnju i sustavno povećanje domaće komponente u izgradnji brodova, u skladu je sa svjetskim trendovima interesnog udruživanja tvrtki na regionalnoj bazi.

Read 1140 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Održana osnivačka skupština brodograđevnog klastera Splitsko - dalmatinske županije