Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Posjet i obilazak predstavnika EU

Predstavnici Europske komisije (EK) zajedno sa predstavnicima Vlade RH, konzultantima HVB-a, predstavnicima konzultanata EK i Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja te predstavnikom CES-a (udruženja brodogradilišta) obišli su 27. lipnja ove godine Brodotrogir d.d.

Nakon uvodne riječi Matea Tramontane, predsjednika Uprave, uslijedila je prezentacija programa restrukturiranja odnosno Integralnog plana razvitka (IPR) Brodotrogira i to u prostoru Tehničke knjižnice.

Sama se prezentacija sastojala od dva dijela - uvodnog upoznavanja sa poviješću škvera i rada na IPR-u i drugog, kompleksnijeg - prikaza tehnoloških, prostornih i organizacijskih promjena koje uvodi reinženjering proizvodnog procesa, ekonomske procjene potrebnih zahvata s planom poslovanja tijekom restrukturiranja i plana upravljanja promjenama.

U okviru uvodnog dijela prezentirana su temeljna polazišta održivog razvitka te argumentirani specifični značaj i važnost Brodotrogira za grad Trogir i širu okolicu. Potom je podastrijet prikaz trendova i stanja na svjetskom brodograđevnom tržištu te obrazložena tržišna i poslovna opravdanost Brodotrogirovog proizvodnog programa uz prikaz trenutnog financijskog poslovanja te proizlazeću analizu uzroka statusa "poduzetnik u poteškoćama".

Prezentaciju je priredio i održao tim u čijem su radu aktivno sudjelovali Ljiljana Gjeldum, Vedrana Vukman, Mario Rovan i Mario Geić te Brodotrogirov konzultant Tino Antonini iz tvrtke Micro Project d.o.o. Kako je pojasnila Simona Gatti, predstavnica DG ELARG-a (voditeljica delegacije), cilj je same posjete bio tehničke naravi radi upoznavanja predstavnika EK sa stanjem u brodogradilištu te razgovora s upravom brodogradilišta.

Naime, zadaća je predstavnika EK upoznati se što iscrpnije sa postojećim industrijskim kapacitetima hrvatske brodogradnje te ujedno procijeniti njenu moguću buduću poziciju u sklopu EU.

Njihovo će mišljenje biti ključno pri ocjenjivanju razine i stupnja ispunjavanja mjerila potrebitih za otvaranje pregovora na ovom području, pogotovo jer končanu odluku o ovoj problematici donose države članice EU u Vijeću EU.

Za očekivati je sustavno, detaljno i striktno ocjenjivanje ispunjavanja postavljenih mjerila od strane EK, koja mora biti uvjerena u kvalitetu i održivost poslovnih planova za svako brodogradilište u poteškoćama, kako bi se kompetentno i vjerodostojno zastupali odgovarajući prijedlozi mogućih modela rješenja ove problematike pred svim članicama EU.

Read 1378 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Posjet i obilazak predstavnika EU