Brodotrogir d.d.

Sales department (shipyard)
ph. + 385 21 883 - 201
fax. + 385 21 883 - 417
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sales department (shiprepair)
ph. + 385 21 883 - 303
fax. + 385 21 883 - 406
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sretna plovidba Allegro!

U subotu je presijecanjem vrpce u Brodotrogiru d.d. Mervi Karttunen, kuma broda (inače bivša zaposlenica grupe Laurin Maritime AB, trenutno članica Švedskog olimpijskog nacionalnog odbora), nadjenula ime brodu Allegro te mu zaželjela sretnu plovidbu. Ime broda Allegro, kao i kod prethodno isporučenih brodova znači glazbeni pojam. U ovom slučaju Allegro znači radostan (veseo),odnosno žustar muzički tempo.

Mateo Tramontana, direktor Brodotrogira, pozdravio je sve prisutne i u svom se govoru prisjetio početka suradnje i razvoja poslovnih odnosa s kompanijom Laurin Maritime koja je započela 1999.g. "Uvjeren sam da ovaj brod nije posljednji za Laurin Maritime i da ćemo zajedno prevladati sumornu situaciju na tržištu i pronaći način kako nastaviti našu suradnju."

Ovaj brod je namijenjen prijevozu kemikalija i naftnih prerađevina nosivosti 46,184 tdw-a , duljine preko svega 182,90 m i širine 32,20 m. Brzinu od 15 čvorova omogućuje glavni pogonski stroj od 8200 kW proizveden u Brodosplitu.

Uz naručitelja i njegove goste, ovom svečanom događaju prisustvovao je i gradonačelnik grada Trogira Damir Rilje i dogradonačelnica b, predstavnici Uprave, Nadzornog odbora, radnici Brodotrogira, te brojni građani Trogira.

Brod se gradi za naručitelja SITEAM PIONEER SHIPPING CO PTE LTD, Singapore, a porinuće Allegra jedanaesto je porinuće u Brodotrogiru za tvrtku Laurin Maritime, odnosno obitelj Laurin nakon uspješnih i nagrađivanih Tarantelle, Tintomare, Tapatia, Toccate, Tosce, Tambourina, Cavatine, Calypsa,Corrida i Amorine.

Read 2074 times
Nalazite se ovdje: Home Media Centar Press Vijesti Sretna plovidba Allegro!